Via dell'Amore...

Luna februarie se spune ca ar trebui sa aduca sarbatoare si iubire in inimile multora dintre noi, mai ales atunci cand formam un cuplu cu persoana iubita. Poate ca unii sarbatoresc ziua Sfantului Valentin iar altii prefera Dragobetele insa eu iti propun sa iubesti in fiecare zi! :-D. Nimic nu se compara cu sentimentul de dragoste pe care il poti oferi si pe care, la randul tau, vrei sa il primesti.

ATENTIE, CUPLURI!

In cazul in care dispuneti de ceva banuti, va propun o varianta a naibii de romantica: Via dell'Amore. Poate va intrebati de ce... iar eu va raspund: pentru ca o sa va simtiti cu adevarat bine intr-unul dintre cele mai romantice locuri pe care le-ati vazut... simtit... trait... iar daca va ganditi ca doar iubirea (nu si locatia) conteaza, aveti dreptate! Dar... de ce sa nu va lasati dusi de val intr-un cadru mai intim decat de obicei pentru a va arata dragostea unul fata de celalalt?

Ca sa nu va mai tin in suspans, iata despre ce e vorba: Italia, Cinque Terre (Rezervatie Naturala formata dintr-o portiune din Marea Mediterana si cinci localitati: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso).

Pentru a va usura munca, va spun cum puteti ajunge acolo:

Va uitati din timp pe site-ul WizzAir pentru a va rezerva bilete de avion spre Pisa, Italia (daca aveti noroc puteti prinde bilete de la 4 RON desi adesea pretul minim pe site incepe de la 19 RON. Zborul e dis de dimineata, dureaza cam 90 de minute si veti fi in Pisa in jurul orei 8. Din aeroport se poate merge in plimbare pana in zona istorica (circa o ora). Aveti suficient timp sa vizitati orasul si, de ce nu, sa beti un Cappucino "made in Italy". Dupa ce ati vizitat in mare Pisa, mergeti spre gara (din nou se poate merge pe jos). Sunt trenuri destul de dese intre Pisa si Cinque Terre iar biletul nu costa prea mult. De exemplu, spre Riomaggiore, prima localitate din Cinque Terre, biletul pentru o persoana (tren personal, cu schimb in La Spezia - oras situat la nord de Pisa, foarte aproape de locul de destinatie) va costa 5,40 euro.... si va mai desparte o ora si inca putin de ceea ce poate nici nu ati visat ca se poate vedea:





Ar fi foarte bine sa va cautati cazare inainte de a ajunge in Cinque Terre. Sunt multe spatii de cazare acolo, chiar si in casele oamenilor, dar preturile sunt destul de ridicate (ex.: 90 de euro pentru o camera dubla, pe noapte).

Exista posibilitatea sa mergeti cu masina sau cu trenul spre toate cele cinci locatii din Cinque Terre dar, pentru o plimbare de neuitat, va propun sa parcurgeti cei cativa kilometri pe jos... Via dell'Amore va spune ceva? Intr-adevar, e o portiune absolut remarcabila... romantica... suberba... no comment... nu veti regreta nicio secunda alegerea facuta.

Accesul intre cele cinci locatii se poate face achizitionand un card Cinque Terre. Cardul costa 5 euro pe zi (se foloseste pana la ora 16:30 in aceasta perioada din an daca doriti sa mergeti pe Via dell'Amore iar dupa aceasta ora, accesul e gratuit).

Ganduri de bine tuturor indragostitilor... traiti fiecare zi ca si cum ar fi ultima si sarbatoriti alaturi de persoana iubita zi de zi. Iubiti-va mult! :D

.,d88b,.,d88b,
.88888888888
..‘Y8888888Y’
…..‘Y88888Y’
…………’Y’

2 Responses to Via dell'Amore...

  1. Bilete la 4 ron spre Pisa chiar nu am vazut. In ultimul timp Wizzair are niste tarife destul de mari cat o cursa normala nu low cost.

  2. Eu am vazut...ba chiar am cumparat. A doua zi dupa ce le-am cumparat biletele s-au facut 160 lei. Probabil a fost ceva promotie si am fost norocoasa ca am intrat pe site in momentul respectiv...

Totul despre Hostel