Drumetie la limita mortii

Este cea mai periculoasa pasarela din lume, insa asta nu-i impiedica pe pasionatii de senzatii tari sa o traverseze ori de cate ori au ocazia.



Cu toate ca lipsesc bucati mari de beton din ea si pe alocuri nu exista vreo balustrada, companiile de turism o promoveaza neoficial.
Pasarela “El camino del Rey"(“Drumul regelui”) din Spania, provincia Malaga, are o latime de un metru sau jumatate de metru in unele parti.
Cu toate ca in anul 2000 a fost inchisa deoarece 4 persoane si-au pierdut viata, agentiile de turism organizeaza neoficial plimbari pe pasarela. Singurele conditii sunt ca turistii sa aiba peste 12 ani si sa nu le fie rau de inaltime.
Pasarela reprezinta drumul care duce catre canionul El Chorro din apropiere de Alora, Malaga, si a fost construita in anul 1901 pentru a face legatura intre doua hidrocentrale, iar in anul 1921 a fost denumita Drumul Regelui, dupa ce regele Alfonso al XIII lea a traversat-o pentru inaugurarea barajului Conde Del Guadalhorce, pasarela fiind folosita mai inainte de acest lucru de muncitorii care lucrau la amenajarea pentru turisti a cascadelor Chorro si Gaitanejo.

One Response to Drumetie la limita mortii

  1. M-am tot uitat pe youtube la clipuri cu acest traseu. E chiar tare si mi-ar placea sa-l parcurg. E timpu de ceva adrenalina :D

Totul despre Hostel